Dansen bij Het DansAteljee!

Iedereen kan dansen.
Iedereen kan lachen.
Iedereen doet mee.
Welkom bij Het DansAteljee!

Het DansAteljee werd in 2000 opgericht op initiatief van Leen Bridts (lic kinesitherapie) en werd in 2004 een vzw met als doel het promoten van dans- en podiumkunsten zowel op sportief als cultureel vlak. Onze dansgroep ging van start met 150 leden en telt nu na meer dan 20 jaar ongeveer 700 leden. De groep is hiermee een van de grootste jeugdsportverenigingen van de gemeente Kontich. Alles wordt in goede banen geleid door vrijwilligers en een heel team enthousiaste lesgevers.

 

Onze werking

lessencombi

Voor  een extra funk- hiphop- of balletgroep ben je altijd welkom en zijn er geen specifieke toelatingsvoorwaarden, maar voor de modern- en jazzgroepen zijn de plaatsen beperkt en moet je voldoen aan een aantal dansvaardigheden om aan de lessen te kunnen deelnemen.  Daardoor is een proefles erg belangrijk. De lesgevers adviseren je graag om je optimaal uit te dagen.
Voor jazz en modern is tot 16j een 1e uur ballet vereist, voor hiphop is dit 1e uur funk of breakdance.
Voor de wedstrijdgroepen zijn er audities.

Balletdansers kunnen vanaf 12 jaar en na een grondige controle van de voeten door onze docent, pointelessen volgen.

Onze kleuterdans richt zich specifiek op de 4-en 5-jarigen (de 2e en de 3e kleuterklas)

Dansers
ouder dan 16 hoeven geen verplicht basisuur meer te volgen.
Speciaal voor volwassenen zijn er beginners-en gevorderde lessen ballet, funk, hiphop, maar ook workouts en ecstatic dance!Ons aanbod:

Funky Dance

Funky Dance is een eigentijdse dansvorm die we in vele hedendaagse videoclips terugvinden. Het is een dansstijl die nauw verbonden is met hiphop en jazzdans en waar de nadruk op "FUN" ligt. De belangrijkste basispassen uit verschillende stijlen worden in toffe danscombinaties gemixt en vormen zo de basislessen van Het DansAteljee.

Klassiek ballet

Klassieke dans of ballet is een zelfstandige dansvorm, maar ook de basis en ondersteuning van alle andere dansvormen. Het is een dansvorm waarin techniek en sierlijkheid een grote rol spelen. Uitstekend voor de bewustwording van de lichaamshouding.
De les bestaat uit voorbereidende en technische oefeningen, zowel aan de barre als in het midden van de studio. Daarna worden deze oefeningen verwerkt in korte dans- en springcombinaties door de ruimte. In de lessen wordt gewerkt aan kracht, soepel en lenigheid, ontspanning en conditie volgens de principes van het klassieke ballet.  
Deze lessen zijn er voor kinderen, jongeren en volwassenen.  
Voor kleuters richten we specifieke klassieke lessen in waar we een combinatie maken van kleuterdans en klassieke dans.

Kleuterdans

Improviseren en bewegen op muziek vormen daarbij de basis van deze lessen. Spelenderwijs leren kleuters de bewegingsmogelijkheden van hun lichaam kennen. 
Groot of klein, bewegend of stil, snel of traag: vanuit grote bewegingscontrasten worden de kinderen gestimuleerd te dansen. We combineren spel en muziek en leren ons lichaam controleren. We maken kennis met de basiselementen van jazz en funk en houden van leuke tussendoortjes zoals ‘schrijfdans’ en ‘volksdans’. Kleuterdans is niet alleen geweldig leuk, het draagt bovendien zijn steentje bij aan de ontwikkeling van het kind. Niet alleen de muzikaliteit en het ruimtegevoel, maar ook de grove motoriek, coördinatie en concentratie worden gestimuleerd.  Deze lessen worden ingericht voor kleuters vanaf de tweede kleuterklas.  Lees hier meer praktische info.

Happy Funk (G-sport)g-sport vlaanderen

Happy Funk is voor dansers die net iets meer aandacht nodig hebben of waarvoor het in de funklessen net iets te snel gaat.  Deze lessen zitten ook boordevol leuke danspasjes en toffe muziek, maar dan in een kleinere zaal en in een groepje met een beperkt aantal dansers.  Zo kan iedereen de aandacht makkelijker bij de les houden en optimaal genieten van het bewegen op muziek.  De lessen hebben een vaste structuur, waardoor de dansers perfect weten wat er op het programma staat.  Ondanks deze vaste opbouw zijn de lessen erg gevarieerd en worden ze boeiend gehouden met stimulerend materiaal.  Dansers vanaf 12 jaar met een fysieke, licht mentale, auditieve of visuele beperking kunnen in deze groep terecht.  Proeflessen zijn mogelijk na afspraak.  Lees meer

Breakdance

Met een mix van dans, acrobatie en vooral originaliteit, leer je in 'battles' mekaar te overtreffen met spins, freezes en back flips. Op stoere, funky hiphop of R&B muziek komen snelle en dynamische moves, maar tegelijk ook heel gecontroleerd en gedetailleerde bewegingen aan bod.  Je bouwt kracht en behendigheid op, leert jezelf fysiek uiten en ontwikkelt durf!  Lees meer 

HipHop

Snelle gecoordineerde bewegingen worden op een krachtige wijze uitgevoerd op strakke beats! Hiphop startte net als streetdance op de straat, maar in groep gaat het er bij ons vooral om op samen de meest creatieve bewegingen uit te voeren. Vele dansstijlen worden gemixt: housedance, streetdance, ragga, popping, locking, lyrical hiphop, enzoverder, maar ook technische elementen uit jazz en moderne dans komen aan bod.  Lees meer

Jazzdans

Jazzdans is een dansvorm die qua structuur erg lijk op klassiek ballet, maar met een totaal andere muziekkeuze.   Het accent van onze jazzdanslessen ligt op techniek en gaat vooral in de richting van lyrical jazz en modern jazz. Dansbewegingen worden aangeleerd en ingeoefend tot ze perfect uitgevoerd worden. Veel herhaling, veel oefenen is de boodschap.  Echte choreografieën staan in de beginnersgroepen enkel tijdens een showjaar op het programma.
Deze lessen zijn er voor kinderen, jongeren en volwassenen.  

Moderne dans

Bij de moderne dans dient het lichaam als expressie- en communicatiemiddel. Naast een technische bagage (te vinden in de jazz- en balletlessen) is vooral de inleving in de dans zeer belangrijk.  
Voorlopig zijn deze lessen enkel te volgen vanaf 12 jaar en met een stevige ballet-/jazzbasis.

Progressing Ballet Technique

Progressing Ballet Technique (PBT) is een innovatief lichaamsconditionerings- en versterkingsprogramma, ontworpen om de techniek van dansers te verbeteren door zich te richten op het trainen van het spiergeheugen dat nodig is bij elke oefening in alle vormen van dans.

De ballettechniekspecifieke oefeningen helpen voor blessurepreventie maar evenzeer bij revalidatie. Door het gebruik van veel materialen wordt de les niet alleen leuk maar worden de juiste spiergroepen aangesproken en de houdingscorrectie versterkt.

PBT richt zich op core strength, gewichtsverplaatsing en uitlijning van het lichaam met een geleidelijke aanpak van zorgvuldig ontworpen oefeningen en herhalingen van deze oefeningen die hun spiergeheugen activeren.

Deze training kan gevolgd worden van junior tot gevorderd niveau, en is er niet alleen voor dansers, maar ook  voor atleten, sportleerkrachten, voetballers, revaliderende sporters.
 

Speciaal voor volwassenen

Naast funk hebben we ook klassiek ballet, hiphop, jazzdans en workouts voor volwassenen op ons programma! Steeds in verschillende niveaus kan je op zoek gaan naar de les die het best bij je past: Funky moms, S-core, Danceworkout, Ballet d'Or, Jazz Advanced, Senior Fit Class, Ecstatic Dance,...
 

Funky Moms

Het DansAteljee is in hoofdzaak een jeugsportclub, maar daar voelen onze funky moms zich prima thuis! Deze dansgroep is gegroeid uit een aantal mama’s van onze dansers die zelf ook de danskriebels kregen. Hun leeftijd varieert tussen de 25 en 55 jaar.  Wekelijks wordt er gewerkt aan een danscombinatie  en oefenen we vooral op de coördinatie van armen en benen.  We kiezen voornamelijk voor muziek uit de top 30, maar er kan ook al eens een oldie tussenzitten.   De ‘funky moms’ is vooral een toffe bende volwassenen die zich ook voor de groepssfeer wekelijks naar de dansles verplaatst.  Het recreatieve en sportieve aspect overheerst.  Het is wel nodig (net als in alle andere lessen van het DansAteljee)  voor jezelf en de andere dansers, om wekelijks aanwezig te zijn om goed te kunnen volgen.

Core Stability Training =  S-core

Core spieren zijn de dieperliggende buik- en rugspieren die de ruggengraat, het bekken en de schouders met elkaar verbinden. Ze vormen het fundament van het lichaam.
Een goede core stability zorgt ervoor dat je dagelijks beter kan functioneren en dat het bewegen en sporten gebeurt met minder kans op blessures.
Deze core stability training bestaat uit drie soorten oefeningen.
Je start met mobiliteitsoefeningen, daarna volgen spierversterkende oefeningen en eindigen doe je met een uitgebreide stretching van de aangesproken spiergroepen.
De lessen worden begeleid door een kinesitherapeute waardoor u te alle tijden in goede handen bent.
Leeftijd, geslacht of fysiek niveau speelt weinig rol.

Scoor met je core!
S-CORE
 

Dance Workout

Leuke oefeningen voor het hele lichaam in een energieke aerobics dansvorm.  Onder deskundige begeleiding komen alle spiergroepen aan bod in de les.  Op een enthousiaste manier en ieder binnen zijn eigen mogelijkheden, kan je je helemaal uitleven op vrolijke muziek.  De lessen worden gegeven op woensdagavond.

Senior Fit Class

Speciaal voor de senioren hebben we een aangepaste workout, helemaal op maat van de ouderen.  Lees meer...

Neuro Fit Dance

Om de drempel om te bewegen te verlagen voor mensen met een neurologische aandoening hebben we een les waar ook zij aan kunnen deelnemen.  Deze workout wordt gegeven zodat je hem zowel zittend als staand kan volgen.  Iedereen is welkom, ook zonder een aandoening kan je de les uiteraard meevolgen.  Lees meer...  

 

Ecstatic Dance

Tweewekelijks organiseren we een 2 uur durende sessie waarin je vol overgave op je eigen manier kan dansen in een meditatieve trance. Lees meer...